Time for a good old cricle.... quirk
Postad av Stifu den 28 Sep 2009 vid 15:55
Det är kristider. Då pratar jag inte om taskigt klirr i kassan eller obekväma sanningar. RPG som vi känner det är på väg att dö ut.

Jag vet, det är förbluffande nyheter.

"Någon borde göra något" hör jag dig skrika med en skrämd flickas entusiasm.

Lördag kommer Sampo berätta för oss om studiecirklar. Vad dom gör, varför dom gör det och vad har dom gjort för oss lately?

Kanske är det räddningen som får själva fundamentet vi kallar verklighet att skaka. Kanske är det rent slöseri med tid. Vem vet?

Så ladda upp med ett öppet sinne och en nyfiken men ändock respekterande pose. På lördag smäller det.

 
6 kommentarer
Skriv inläggAnvändarnamn:

Klicka för nytt CAPTCHA


Stifu @ Sep 28th 2009 16:08
Här i komentarer kan ju frågor skrivas till Sampo som han kan besvara på lördag eller så.

Jag har en fråga:

Vad är det i studiecirklar som skulle få oss att bli mer motiverade att spela. Det verkar svårt nog att bara få igång vanligt spelande utan krångel.
Sampo @ Oct 1st 2009 19:16
Vi börjar från början.

Studiecirklar är en metod som används utav studieförbunden. Det finns x antal studiefröbund, tror kring 8, varav några är ABF, Sensus, NBV. tror medborgarskolan är ett, och så har vi Studiefrämjandet.

Studiefrämjandet är ett studieförbund som är obundet till religösa eller politiska värderingar. I studefrämjandet är sverok en medlemsorganisation. Därmed försöker sverok och studiefrämjandet utnyttja varandra... jag menar vara varandra till lags. Egentligen är det så att studiefrämjandet vill försöka se till att föreningar i deras områden känner till och kan dra nytta av studiefrämjandet bla.

Så till, vad kan studiefrämjandet göra för er.
Min tanke är att:
Med en cirkel så kan gruppen ställa mål de vill uppnå. Som ett studieförbund vill studiefrämjandet att man siktar på att lära sig saker, följer dvs ordet studier. Rollspel i sig är en relativt godtycklig verksamhet för studier i studiefrämjandet då det innehåller saker som berättande, historia, karaktärstolkning, skrivande mm. dock kan man behöva bestämma sig för just vad man vill utforska.

En studiecirkel ger ca 15 kr per studietimme. det är lite vagt, men typ så. En studietimme räknas som minst tre(3) personer träffas och har verksamhet, minst en(1) studietimme (45 min) (max 4 per tillfälle) minst tre tillfällen.
Så det ger sådär mycket pengar.
Men vad då.
*En termin kan betala för en rollspelsbok för en studiecirkel i rollspeland.
*I och med cirkelformatet och att gå igenom innan vad fokus för lärandet är så kan man diktera i förväg vad varje person försöker få ut av det. det kan ge deltagare mer hängivenhet.
*strukturen bakom, om den följs kan ge mervärde åt spelandet, vilket kan få kontinuitet att bli mer relevant för vardera deltagare.
*att ha någon att rapportera timmar till, kan ge motivation nog att ses

Dvs yttre faktorer och struktur, som att man vill få ut något av spelandet som ger ett vidare resultat är väl det som är de största faktorerna som jag skulle se varför det kunde hjälpa att spelandet blir av.
Whoever wrote this, you know how to make a good ar @ Oct 11th 2015 2:54
Whoever wrote this, you know how to make a good arlecti.
Such an <a href="http://vetbhe.com">imiersspve</a> @ Oct 12th 2015 10:12
Such an <a href="http://vetbhe.com">imiersspve</a> answer! You've beaten us all with that!
Was totally stuck until I read this, now back up a @ Oct 12th 2015 17:54
Was totally stuck until I read this, now back up and ruignnn. http://qbrscxdrjh.com [url=http://kgccgj.com]kgccgj[/url] [link=http://lnmwxyiv.com]lnmwxyiv[/link]
That's a shrewd answer to a tricky <a href="http:/ @ Oct 13th 2015 0:49
That's a shrewd answer to a tricky <a href="http://ycqgtweeqw.com">quseiton</a>

Copyright © 2008 Massive Damage