blogg om blogg
Postad den 4 Jan 2009 vid 13:25

Det var ett besvär att komma på något för den här första uppdateringen.

Att skriva om nya erfarenheter betyder ju att man faktiskt måste uppleva något nytt, och för att göra det måste man söka nya upplevelser. Det här är halva poängen med uppdraget. Då slog det mig att just detta bloggskrivande var något nytt, så jag kunde skriva om det. Om vad bloggen skulle innebära var ändå ändå det som hade upptagit de flesta tankarna!

Vad skulle bloggen skulle innefatta, vad skulle den ha för omfång?
Jag visste direkt att den inte skulle vara alltför personlig, så det kan ni glömma. Vem vet? Med tidens gång kanske den här bloggen kommer bli alltmer personlig, men i nuläget så tänker jag inte utblotta mig på jävla internet.
Att skriva på svenska var en annan sak som var självklar. Jag kommer att tänka på den där Bill Drummond med sin "no music day". De flesta böckerna jag läser är på engelska, det är engelska som gäller på jobbet, jag hänger bara på engelska nät-communityn, så när kan jag använda svenska? (msn räknas inte) Jag gör det här.

Jag ville inte heller ta den enkla utvägen, och helt enkelt skriva om filmer jag sett etc. Filmer ser jag ju en massa, men det är sällan de bjuder på nya upplevelser. Det vore tråkigt om detta bara skulle bli en event-recensionsblogg Att skriva om något jag gör till vardags vore billigt också, nej det måste vara saker jag söker upp mer aktivt, eller saker som faktiskt är nya.
En annan enkel utväg jag ville undvika var att kommentera på nyheter. Att bara sitta här och kommentera på händelser som levereras till mig varje morgon genom Dagens Nyheter vore så passivt, tråkigt.

Å andra sidan kunde ovannämnda saker vara trevliga som extrakommentarer på uppdateringarna.

Japp så kommer det bli, formen på bloggen:

En speciell ny erfarenhet jag sökt upp, och skriver om.
Kommentarer på vardagliga händelser (filmer etc) och nyheter.
Avslutning med plan på nästa vecka.

Jag har faktiskt kommentarer på filmer och sånt att komma med nu direkt!

Jag såg gamla Star Wars igen häromdagen. Det var ett härligt återbesök! Så nedra kul att se och höra alla de bekanta sakerna. Sedan var det intressant att se hur nedra skitigt det var överallt (förutom i dödsstjärnan...), de fick verkligen till ghetto-känslan på ökenplaneten. Jävla skillnad mot de nya filmerna där inget känns skitig. Fan, det behövs mer skitaktig skit i film!

Såg klart animen Kurozuka igår. Vampyrer+cyberpunk, den höll inte sammangängande hög kvalité hela vägen, men det var riktigt trevligt med en anime som tog en tillbaka till den gamla goda OAV-tiden med ultravåld i dystopisk framtid. Det behövs mer sånt. Serien var en positiv överraskning, lagom kort också. Tumme upp.

Nyheter - NASA rapporterar att temperaturen på planeten har följt förutsägbara naturliga mönster. De kommande 30 åren framöver kommer temperaturen sjunka säger de. Allt detta är naturligt, och inte orsakat av utsläpp etc. Värt att beakta, och det vore trevligt om det var så. (Skulle inte ha något emot lite kallare vintrar heller!)

Ä tar och sätter punkt här, slog mig plötsligt att det finns hur mycket som helst som kunde läggas till, men orka hålla på. Att utelämna massor är nog ett naturligt öde för sånt här.

Nästa vecka tänker jag se Eden Lake, den verkar intressant.

 
3 kommentarer
Skriv inläggAnvändarnamn:

Klicka för nytt CAPTCHA


Ryn @ Jan 5th 2009 14:41
Din blogg var varje intressant.
I saw the old Star Wars a few months ago. I loved it. Although that was before I saw the new Star Wars. Once you see the new grapics it is hard to go back.
So did I translate it right? Is there no global warming?
Jag se framåt till din nästa blogg!
PerOlus @ Jan 6th 2009 15:13
I didn't mean "haha no global warming", global warming is definitively an issue of concern. I'm saying that it would be nice if it is discovered that pollution doesn't have as big an impact as previously thought.

Here's another news-item concerning global climate:
http://www.dailytech.com/Article.aspx?newsid=13834
Rapid change looks like bad news to me, but at least shit didn't melt.
Qinn @ Jan 26th 2009 14:32
It beginneth!

om jag måste äta frukost varje dag ska ta me fan "lida" oxå :)

Kurozuka var äg, behövs mer övervåld o nakenscener med avhuggnahuvuden som props.

Copyright © 2008 Massive Damage