Lars and the real girl
Postad den 20 Feb 2009 vid 11:31

I torsdags var jag och såg Lars and the real girl, en amerikansk dramakomedi. Jag tyckte mycket om den, men innan jag tar och pratar om själva filmen vill jag säga något om biografen den gick i.

Jag såg filmen i Victoria 5. Det måste vara en av de minsta salongerna i stan, 18 platser. Den var ganska speciell, den låg inklämd direkt under huvudhallen. Sitsarna var sköna, med mycket benrum, var nästan som fåtöljer. En av platserna var för sig själv, med en klassisk vardagsrumsgolvlampa bredvid sig. Just den lampan var en detalj med inredningen som gav salen just mer vardagsrumskänsla, helt passande för en så liten salong. Det var trevligt.

Filmen var också trevlig, mycket trevlig till och med. Den handlar om Lars, en trasigt ensam person som flyr all kontakt med människor. Han tar och köper en sådan där full-size-love-doll, och filmen kör på med hur han och människorna runt honom hanterar det. Så långt låter det ganska likt filmen Love Object, som vi såg för en tid sedan. Lars and the real girl är dock helt annorlunda. Filmen är till hundra procent en feel-good-film, det var härligt att se hur karaktärerna i filmen spelar med i Lars vansinne, för att hjälpa honom i sin väg ur hans psykiska problem.

Karaktärerna är sköna, särskilt Lars bror och hans hustru. Alla bikaraktärer är så nedra... trevliga, på ett sätt passar filmen perfekt. Lars själv spelas lite över ibland, hans ticks är inte helt klockrena alltid, men skådespelarens prestation ger jag ändå tumme upp till. Filmens tempo var alldeles lagom också. Historiens förvecklingar är ganska uppenbara, men det gör inget, för här var det verkligen vägen, inte målet, som var det viktiga. Det var en härligt positiv film.

 
7 kommentarer
Skriv inläggAnvändarnamn:

Klicka för nytt CAPTCHA


Alex @ Feb 24th 2009 22:20
Är någon man känner igen involverad i filmen? Både framför o bakom kameran dvs.
PerOlus @ Feb 25th 2009 9:45
För regissörens del verkar det vara hans första film. Framför kameran syns vissa bekanta ansikten, men filmen har inga "namn" direkt. Huvudpersonen spelas av en snubbe som heter Ryan Gosling, och han har tydligen varit med i så episka saker som TV-serien "Young Hercules" (som Hercules), och Fracture, med Anthony Hopkins.
PerOlus @ Feb 25th 2009 9:49
Haha Ryan Gosling vad tydligen nominerad till nedra Oscar 2006, för sin roll i filmen Half-Nelson (inte sett).

IMDB: http://www.imdb.com/name/nm0331516/bio
Qinn @ Mar 4th 2009 18:53
Jag gillar hur du skriver per, det är skönt att läsa.
He5ller helt med. Jag brukar ofta ukdniva filmen f @ Dec 26th 2015 8:58
He5ller helt med. Jag brukar ofta ukdniva filmen ff6r att jag tycker att det e4r se5 mycket som ff6rsvinner, men just he4r tycker jag de har lyckats ovanligt bra.
q's daydream: Mhm, me too... And who isn't<a href= @ Dec 28th 2015 10:30
q's daydream: Mhm, me too... And who isn't<a href="http://jngqidleb.com"> whisig</a> they had Noah for themselves or Allie's looks? ;) (at least, Allie's wardrobe!)lydia: Yes, it always makes me happy too! (and a bit jealous, I have to confess, haha)e5sa: Se den! Se den! Se den! min egna lilla ve4rld: Ja, ke4rlek vid ff6rsta f6gonkastet e4r ju som ett ledord ff6r den filmen... haha. Vad roligt att du gillar min blogg! :Didun: Vilken tur att ni gillar den lika mycket som jag de5;) Pysselkve4ll+The Notebook le5ter helt ff6rtre4ffligt!betty lou: Ja, min favvo-scen ockse5... Det e4r en se5n...spe4nning liksom. Och hennes total-gapskratt efter att bilen kommit e4r det charmigaste ne5nsin pe5 film. Jag borde ockse5 le4sa boken!
I actually found this more enitntainerg than James @ Jan 7th 2016 10:51
I actually found this more enitntainerg than James Joyce. http://vkebclhfsl.com [url=http://ncdcjzn.com]ncdcjzn[/url] [link=http://wykionczd.com]wykionczd[/link]

Copyright © 2008 Massive Damage