Slumdog Millionaire
Postad den 25 Mar 2009 vid 15:09

Happ, kommer det här bli en filmrecensionsblog? Hoppas inte det. ;)
Här kommer ännu en filmrecension hur som helst:

Såg Slumdog Millionaire tillsammans med TQ & Manko i måndags. Jag älskade den.

Jag känner svårigheter med att uttrycka hur jag känner för filmen, utan att bara ösa på med intetsägande superlativ. Från första sekund utstrålade den en energi som ryckte med mig direkt, och den gjorde mig inte besviken i sitt vidare fortskridande.
Det är verkligen en film vars beståndsdelar inte bara är bra och intressanta i sig, utan där de också fungerar så väl tillsammans så "att helheten blir större än summan av delarna". Ugh... Jag vill undvika sådana fraser, även om de är sanna.

Kolla här:
Barnskådisar som inte var hemska.
Urläckert foto.
Tight klippning.
Bra och passande musik.
Tema som var intressant gestaltat. (Har lust att läsa boken nu...)
Ett tempo som... Alltså... Det var något med helheten som kändes färskt, livfullt. Tempot i filmen förstärkte det. Den hanterade stunder i historien på sätt som hela tiden engagerade, och som ständigt byggde vidare till kommande händelser i filmen. Här menar jag inte bara "nyckelmoment i historien", utan även övergångsbitar, och andra "slice-of-life"-moment. Det var en jävla bra stil på det filmen kanske man kan säga? Den överhängande stilen (vilken alla de olika aspekterna, musik, foto, etc byggde upp) gjorde karaktärerna, miljön, och temat ständigt närvarande och levande på ett snyggt vis.

När jag säger "riktig film", är det det sånt här jag menar. Det var den bästa filmen jag sett på länge. Den är verkligen i en annan division än Watchmen, som jag såg förra måndagen. Även om Slumdog inte hade tryckt på de rätta knapparna hos mig, hade jag ändå beundrat hur väl genomtänkt och otroligt kompetent gjord den var.

Än en gång - jag älskade den här filmen, och det är därför jag är så entusiastisk över den.

Att diskutera dess cheesyness känns helt ovidkommande. Jag gick från salongen bra mycket gladare än efter att ha sett Eden Lake, det förnekar jag inte; men att försöka hacka ner på filmen för att den skulle vara för gullegullig tycker jag är att leta efter fel på fel ställe.

Danny Boyle, det lovar gott för hans karriär. Även om 28 dagar senare och Sunshine verkligen inte är dåliga filmer, så är det skönt att se att han ryckte bort sig från fällan att bli fast i "genrefilm". Jag vet, han gjorde Trainspotting också, men det var så länge sedan att det inte spelar någon roll längre. Se bara på Mel Gibson t.ex., han gjorde ju Braveheart ändå, men hans cred-nivå är ganska låg just nu trots det. Tiden går.

Jag ser verkligen fram emot att se vad Danny Boyle hittar på härnäst.

 
5 kommentarer
Skriv inläggAnvändarnamn:

Klicka för nytt CAPTCHA


Stifu @ Mar 25th 2009 21:00
LÃ¥ter klockrent. Ser fram emot att se den.
Det låter lite som du kom ifrån salongen med samma intryck jag fick efter att ha sett "De ofrivilliga" och "It's a free world" från 2008 års biobesök.

För referens om hur den diametrala motsatsen till en riktigt bra film är det bara att kolla in den Thailändska skräpskräckisen "The spirit world" ett fruktansvärt monster till skitfilm som i 1 timme och 40 minuter inbjuder till hånande och rifftrackande samt obeskrivlig smärta för alla i rummet.
Everything posted made a bunch of sense. However, @ Oct 11th 2015 1:27
Everything posted made a bunch of sense. However, think about this, suppsoe you were to create a killer headline? I am not suggesting your content isn't good, but suppsoe you added a headline that makes people want more? I mean Contact | Green DIY Energy Connection is a little vanilla. You might glance at Yahoo's home page and note how they create article headlines to grab viewers to click. You might add a related video or a picture or two to get readers excited about everything've written. Just my opinion, it might bring your posts a little livelier.
jag skulle ockse5 vilja se den men det ke4nns som @ Oct 12th 2015 17:52
jag skulle ockse5 vilja se den men det ke4nns som att den inte kmmoer vara se5 hyvis. Du fe5r se4ga om det e4r ve4rt att se den sen :D http://oeiqfqtgyli.com [url=http://azgdxi.com]azgdxi[/url] [link=http://sgixhc.com]sgixhc[/link]
Stuffing Envelopes Jobs and Work at Home Stuffing @ Oct 13th 2015 0:46
Stuffing Envelopes Jobs and Work at Home Stuffing Envelopes Information. How to make money stuffing <a href="http://krnqms.com">eneveopls</a> at home. Stuffing <a href="http://krnqms.com">eneveopls</a> from home can be a real home job.
<3<3 filh mou s euxaristw pou geesmis th selida s @ Oct 13th 2015 14:51
<3<3 filh mou s euxaristw pou geesmis th selida s me kati apo mena,enw suni8ws esu ftiaxneis i deixneis kati gia emas...xairomai pou to mail m epiase topo...ma den htan glukooo?? 3ereis ti 8a elega twra k ti 8a ekana??A hug is the shortest distance between friends... :* http://wcpeispnf.com [url=http://gzjcrph.com]gzjcrph[/url] [link=http://fqrjhqzqq.com]fqrjhqzqq[/link]

Copyright © 2008 Massive Damage